Καθώς ο Έβρος παράγει παραδοσιακά το σκόρδο και είναι μεταξύ των κύριων προμηθευτών της Ελλάδας, το Επιμελητήριο του Έβρου θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ Guiness, δημιουργώντας μια μεγάλη πλεξούδα σκόρδου πάνω από το σημερινό ρεκόρ (255m). Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής περιοχής σε αυτή την πολύ σημαντική και παραδοσιακή βιομηχανία της περιοχής του Έβρου.Η Γαστρονομία στην Alexpo θα έχει και φέτος την τιμητική της !!
Το Σάββατο 13 Μαΐου 18:30 - 21:30 ο Βαγγέλης Δρίσκας θα μαγειρέψει στο τόπο του, ανοίγοντας έτσι το Γαστρονομικό κύκλο δράσεων της εκδήλωσης.
O Βαγγέλης Δρίσκας είναι ένας καταξιωμένος Chef που έχει δηµιουργήσει μια πετυχηµένη σειρά προϊόντων «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ». Διαθέτει την δική του εταιρεία D.T.K που εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραµµάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεµινάρια και στις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονοµία, και παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελµατίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίµων. Επίσης,είναι συγγραφέας 5 εξαιρετικά επιτυχηµένων βιβλίων µαγειρικής